• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Greenteamconsultancy consultants

Green Team Consultancy+ helpt organisaties in de sierteeltsector om in een snel veranderende markt succesvoller te opereren. Dit doen we met zes onafhankelijke consultants die elkaar gevonden hebben in een coöperatieve samenwerking. Door onze jarenlange ervaring in de internationale sierteeltsector snappen we als geen ander voor welke uitdagingen en dilemma’s u staat. We zetten onze aanvullende competenties en persoonlijkheden graag in om oplossingen te bedenken en uw focus op de markt én uw bedrijfsresultaten te vergroten. In kwaliteit en kwantiteit.

Wij realiseren dit samen met u door:

   uw koers aan te scherpen

     duurzame businesscases te ontwikkelen

     nieuwe samenwerkingsvormen op te zetten

      uw organisatie met tijdelijke ervaren capaciteit te versterken

Erna Ebbinge

Greenteamconsultancy ErnaEbbinge

Category management in de sierteeltsector. Dat is waarin Erna zich de afgelopen 12 jaar heeft gespecialiseerd. Met haar ruime ervaring bij diverse Europese en Nederlandse retailers weet zij een assortiment sierteeltproducten passend te maken aan het kanaal waarin het verkocht wordt. Ze is daarbij analytisch en organisatorisch sterk. In haar aanpak is ze pragmatisch en resultaatgericht. Ze zorgt er voor dat doelen concreet en meetbaar zijn en stelt alles in het werk om de doelen te overtreffen. Erna heeft aan de Agricultural University in Wageningen gestudeerd. Een sterke basis voor haar huidige werkzaamheden!

Bart Bouman

Greenteamconsultancy MarjanSprenkels

Na jaren als bloemist werkzaam te zijn geweest met oa een eigen bloemenzaak in Apeldoorn heeft Bart de overstap gemaakt naar de export op de UK. Daarna heeft hij in diverse leidinggevende en commerciële functies bij Royal Floraholland gewerkt op de grotere accounts en in alle productgroepen waaronder import uit alle relevante landen. Hierdoor heeft Bart de unieke ervaring opgebouwd om de productie van kwekers te verbinden aan de consument. Met een brede kennis van bloemen en planten, nationaal en internationaal, is hij in staat om het commerciële verschil te maken en bestaande stromen te beoordelen, te verbeteren en te vernieuwen. Bart heeft naast de Land en Tuinbouwschool (bloementeelt en bloemsierkunst) in Breda diverse bloemsierkunst opleidingen gevolgd.

Ronald van den Breevaart

Greenteamconsultancy RonaldvdBreevaart

Performanceverbetering, groei en ontwikkeling. Dat voegt Ronald toe aan internationale organisaties in sierteelt. Hij is gedreven, resultaatgericht en analytisch messcherp. Hij doorgrondt werkprocessen in de productie, logistiek, product- en accountmanagement en marketing en sales snel en vakkundig. Hij benoemt verbeterpunten in concrete actieplannen gericht op performance- en resultaatverbetering en ondersteunt bij de implementatie ervan in de praktijk. Vanuit die aanpak begeleidt hij internationale organisaties ook bij het behalen van certificeringen. Ronald deed zijn werkervaring op bij verschillende internationale organisaties in de mondiale sierteeltketen, heeft een breed netwerk en kent als geen ander de behoeften en dilemma’s van alle ketenpartijen.

Marcel Groen

Greenteamconsultancy MarcelGroen

Groen van naam én hart begeleidt Marcel strategische projecten die uitvoering geven aan de visie van organisaties in de sierteeltsector. Hij is een ervaren proces- en projectmanager die strategische keuzes omzet in concrete oplossingen, gedragen, gemeenschappelijke doelen en heldere implementatieplannen. Hij mobiliseert, stimuleert en motiveert hiervoor de juiste interne mensen en zorgt ervoor dat zij gezamenlijk concrete en meetbare resultaten boeken. Marcel studeerde aan de Agricultural University in Wageningen en deed zijn ervaring op in leidinggevende functies in de internationale sierteeltsector, zowel in teelt- en productieomgevingen als in de commercie.

Simon Speelman

Greenteamconsultancy SimonSpeelman

Simon is zijn carrière begonnen als bevlogen bloemist. Na verbreding door studies Duits en Internationale Betrekkingen al jaren weer terug in de sierteelt. Hij heeft brede ervaring in zowel de creatieve als de commerciële kant van bloemen en planten. Na accountmanagement en marketing voor bloemen en planten export aan Europese retail, heeft hij zelf de overstap gemaakt naar een retailer. Hij was als category-manager verantwoordelijk voor het bloemen en planten assortiment van ruim 500 supermarkten. Met deze (inter)nationale ervaring richt Simon zich voornamelijk op het in de markt zetten van sierteelt producten in Nederland en Duitssprekende landen. Met oog voor kwaliteit op zowel product als keten niveau en een creatieve oplossingsgerichte inslag weet hij de sierteelt op de kaart te zetten.

Johan van Veen

Greenteamconsultancy JohanvanVeen

Vergroenen en verdienen gaan prima samen. Sterker nog, zonder duurzaamheid is er geen toekomst. Daarvan is Johan overtuigd. Hij begeleidt organisaties bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering en bij het ontwikkelen en implementeren van duurzame én kansrijke nieuwe businesscases. Verduurzamen is ook veranderen en Johan is dan ook een verandermanager met oog voor zowel menselijk gedrag als de werkprocessen en producten. Hij werkt vanuit een duidelijke visie en samenhang naar concrete plannen en resultaten toe en is de verbinder die de juiste balans vindt tussen mens, groen en geld. Hij kan putten uit brede kennis, ervaring en resultaten opgedaan tijdens zijn studie aan de Agricultural University in Wageningen en in uiteenlopende managementfuncties in de sierteeltsector. 

Monique Peters

Greenteamconsultancy MoniquePeters

Het positioneren en promoten van sierteeltproducten in de internationale markt: dat is de specialiteit van Monique. Of het nu om bestaande producten gaat of noviteiten, het is haar ultieme uitdaging om een zo groot mogelijke afzet te creëren. Ze weet als geen ander hoe de internationale sierteeltmarkt gesegmenteerd is en welke communicatiestrategieën effectief zijn. Ze is analytisch en organisatorisch sterk en werkt haar bevindingen uit in marketingplannen met concrete acties en heldere, meetbare doelstellingen. In haar aanpak is ze pragmatisch: ze zorgt ervoor dat elk plan haalbaar en uitvoerbaar is voor haar klant. Monique heeft markt- en bedrijfskunde gestudeerd aan de VU in Amsterdam en kan varen op ruim veertien jaar ervaring in internationale sierteeltmarketing.

Joram Wijnaendts van Resandt

Greenteamconsultancy JoramWijnaendtsvanResandt

Joram opent internationale deuren die voor anderen gesloten blijven. Hij is de ultieme verkenner die organisaties helpt om vaste voet aan de grond te krijgen in nieuwe, dynamische markten zoals Rusland, Iran of Azerbeidzjan. Hij zet hierbij zijn brede netwerk en zijn bewezen internationale ervaring proactief in. Als persoon is hij een gedreven, energieke ‘omdenker’ die creatieve en verbindende oplossingen vindt voor de culturele, commerciële en logistieke uitdagingen op weg naar nieuwe internationale afzetkansen. Joram heeft bedrijfskunde en logistiek & technische vervoerskunde gestudeerd, heeft zijn sporen verdiend in de internationale sierteeltsector en spreekt zijn talen, waaronder Russisch.